logo


. reply

News News

Gatavo uz BESK grila23.05.2011

Iemarinē šašliku armēņu gaumē un uzcep to uz BESK grila.

BESK piedāvā šašlika recepti armēņu gaumē.

2 kg aitas gaļa, 500 g speķis. Marināde – 8-10 sīpolu galviņas (samaltas), 1 citrons ar mizu, 1-2 ēdamk. konjaks, 3 tējk. sāls, 2 ēdamk. dilles, 3 ēdamk. baziliks, 5 samaltas krustnagliņas, 1-2 ēdamk. vīnogu etiķis. Marinē 6-8 stundas. Izmanto lielus gaļas gabalus (200 g) no aitas jostas vietas daļas. Gabaliem jābūt vienādiem. Cepot no virsējās puses pakāpeniski nogriež gatavo daļu 1.5 cm biezumā. Uz iesmiem starp gaļas gabaliem uzliek arī speķa gabalus.

Lai labi garšo!


.................................................................................................................................................................................................................................................